Clasa Pregatitoare

Activitatile oferite de unitatea noastra angrenează elevii, prin experiente de învatare, în mai multe domenii experientiale, adevarate „câmpuri cognitive integrate” (L.Vlăsceanu), respectiv:
•    limba si comunicare in limba romana
•    matematica si explorarea mediului
•    om si societate
•    educatie fizica, sport si sanatate
•    arte
•    tehnologii
•    consiliere si orientare
•    limba moderna – limba engleza

Activitatile extracurriculare se desfasoara in colaborare cu institutii partenere in educatie, pe teme de educatie ecologica, rutiera, civica, pentru sanatate, pentru timp liber, pentru cultura.

a)    Cursurile de teatru:
Dacă intri in trupa de teatru Piticotii Veseli a Scolii şi a Grădinitei Arlechino & Friends cu sigurantă vei deschide poarta magică spre lumea fascinantă a personajelor de poveste, vei fi chiar tu unul dintre ele si vei învăta sa fii comunicativ, spontan, atent, implicat, generos. Pe de altă parte exercitiile de dictie, făcute aproape in joaca, te vor face sa vorbesti mai corect, iar unele defecte de vorbire vor fi îndreptate aproape fără ca tu sa-ti dai seama. Exercitii de coordonare, de orientare, de atentie, dar si multe dramatizări ale unor povesti atât de dragi tie, costume, păputi te atteaptă sa te joci si să devii chiar tu printul sau printesa pe care le îndrăgetti atât de mult !

b)    Cursurile de dans:
Înseamnă pentru copii îmbunătătirea motricitătii, coordonarea miscărilor, dezvoltarea armonioasa a corpului, sănătate, muzică si distractie in acelasi timp.

c)    Cursurile de karate:
Artele martiale nu înseamnă neapărat agresivitate. Ele cuprind o multitudine de exercitii fizice si psihice folositoare la dezvoltarea armonioasă a trupului si a mintii, sporesc încrederea in sine, disciplina precum si dezvoltarea motricitătii. Toate acestea într-un cadru relaxant si interactiv.

no images were found

d)    Cursurile de pian:
Arta muzicală constituie un limbaj, un mijloc universal de exprimare a sentimentelor şi ideilor cu ajutorul sunetelor, de care se serveşte din cele mai vechi timpuri întreaga omenire. Prin urmare, înclinaţiile, aptitudinile muzicale ar trebui descoperite de la o vârsta căt mai frageda, pentru a fi cultivate într-un mediu prielnic, sub îndrumarea unor pedagogi capabili sa dezvolte vocea, auzul, muzicalitatea, sensibilitatea, gândirea, imaginaţia şi memoria muzicală a fiecărui copil.

e)    Cursurile de engleza intensive:
Se fac suplimentar cu un profesor vorbitor nativ al limbii engleze.

f)    Cursurile de germana si spaniola:
Trezesc in copii interesul de a învăţa să comunice şi într-o alta limba decât cea materna. Modalitatea de desfăşurare este cea a jocurilor, a imaginilor, a CD-urilor audio si video.

g)    Cursuri de înot – izvor de sanatate pentru copii scolii şi gradinitei Arlechino & Friends. Cursurile de înot sunt desfăsurate la clubul Alexandreea de pe bulevardul Basarabia unde copiii devin mici delfinasi in jocul lor cu apa.

no images were found

h)    Cursurile de tenis au loc în perioada de primavara şi vara pe terenurile de tenis din parcul Lia Manoliu iar pe durata iernii pe un teren acoperit.

i)    Cursurile de patinaj si role se desfasoara la patinoarul “Mihai Flamaropol”, în parcul Lia Manoliu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *