Activitati optionale

Parcul Lia Manoliu:
În perioada caldă a anului sunt desfăşurate ore de educaţie fizică pe terenul de atletism, jocuri, concursuri, role etc.

Cursurile de teatru:
Dacă intri in trupa de teatru Piticoţii Veseli a Grădiniţei Arlechino cu siguranţă vei deschide poarta magică spre lumea fascinantă a personajelor de poveste, vei fi chiar tu unul dintre ele si vei învăţa sa fii comunicativ, spontan, atent, implicat, generos. Pe de altă parte exerciţiile de dicţie făcute aproape in joaca te vor face sa vorbeşti mai corect iar unele defecte de vorbire vor fi îndreptate aproape fără ca tu sa-ţi dai seama. Exerciţii de coordonare, de orientare, de atenţie, dar si multe dramatizări ale unor povesti atât de dragi ţie, costume, păpuşi te aşteaptă sa te joci si să devii chiar tu prinţul sau prinţesa pe care le îndrăgeşti atât de mult !

Cursurile de dans:
Înseamnă pentru copii îmbunătăţirea motricităţii, coordonarea mişcărilor, dezvoltarea armonioasa a corpului, sănătate, muzică si distracţie in acelaşi timp.

Cursurile de karate:
Artele marţiale nu înseamnă neapărat agresivitate. Ele cuprind o multitudine de exerciţii fizice şi psihice folositoare la dezvoltarea armonioasă a trupului şi a mintii, sporesc încrederea in sine, disciplina precum şi dezvoltarea motricităţii. Toate acestea într-un cadru relaxant şi interactiv.

Cursurile de pian:
Arta muzicală constituie un limbaj, un mijloc universal de exprimare a sentimentelor şi ideilor cu ajutorul sunetelor, de care se serveşte din cele mai vechi timpuri întreaga omenire. Prin urmare, înclinaţiile, aptitudinile muzicale ar trebui descoperite de la o vârsta căt mai frageda, pentru a fi cultivate într-un mediu prielnic, sub îndrumarea unor pedagogi capabili sa dezvolte vocea, auzul, muzicalitatea, sensibilitatea, gândirea, imaginaţia şi memoria muzicală a fiecărui copil.

Cursurile de engleza intensive:
Se fac suplimentar cu un profesor vorbitor nativ al limbii engleze.

Cursurile de germana si spaniola:
Trezesc in copii interesul de a învăţa să comunice şi într-o alta limba decât cea materna. Modalitatea de desfăşurare este cea a jocurilor, a imaginilor, a CD-urilor audio si video.

Cursuri de înot – izvor de sanatate pentru copii gradinitei Arlechino. Cursurile de înot sunt desfăşurate la clubul Alexandreea de pe bulevardul Basarabia unde copii devin mici delfinaşi in jocul lor cu apa.

Cursurile de tenis au loc în perioada de primavara şi vara pe terenurile de tenis din parcul Lia Manoliu iar pe durata iernii pe un teren acoperit.

Cursurile de patinaj si role se desfasoara la patinoarul “Mihai Flamaropol”, în parcul Lia Manoliu.